January 30, 2023

Ibu dan kanak-kanak jadi mangsa dirogol beramai-ramai

1 min read

Insiden rogol berkenaan berlaku di satu pekan terpencil di Roorkee, Uttarakhand yang merupakan kawasan ladang-ladang seperti dalam gambar.

Seorang ibu dan anak perempuannya berusia enam tahun menjadi mangsa rogol beramai-ramai dalam sebuah kereta yang sedang bergerak selepas menerima pelawaan daripada sekumpulan lelaki di India untuk menumpang kenderaan itu.

Mirror melaporkan, ibu malang dan anaknya itu dijanjikan oleh kumpulan lelaki berkenaan mereka akan dihantar pulang ke rumah dengan selamat dari Piran Kaliyar, tetapi sebaliknya mangsa diserang dan dirogol, menurut polis.

Penguasa polis, Pramendra Doval, mengesahkan pemandu yang dikenali sebagai Sonu, sudah mempunyai penumpang lain ketika menawarkan untuk membawa pulang mangsa.

“Ibu itu melaporkan kepada polis dia tidak tahu berapa ramai orang berada di dalam kereta ketika kumpulan lelaki itu dikatakan menyerang dan merogol wanita berkenaan dan anaknya berusia enam tahun di dalam kenderaan yang sedang bergerak.

“Kumpulan itu kemudian ‘membuang’ mangsa berhampiran terusan. Kemudian, si ibu mencari balai polis berhampiran dan melaporkan jenayah itu. Ibu dan anak perempuan itu dibawa ke Hospital Awam Roorkee,” katanya.

Doktor mengesahkan mangsa dan anaknya diserang secara seksual dengan polis mengesahkan mereka masih menyiasat serta belum dapat mengesan suspek.

Insiden terbabit menyusuli jenayah sama seorang remaja perempuan berusia 13 tahun dilaporkan dirogol anggota polis.

Bagi kes itu, bapa mangsa mendakwa anak perempuannya dirogol selama empat hari oleh sekumpulan lelaki yang membawanya pergi ke Bhopal di Madhya Pradesh, pada 22 April.

Hari berikutnya, ibu mangsa membuat aduan orang hilang kepada pihak polis selepas anak remajanya itu mengadu menjadi mangsa rogol empat lelaki.

Insiden rogol berkenaan berlaku di satu pekan terpencil di Roorkee, Uttarakhand yang merupakan kawasan ladang-ladang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *